Rakennus Laprip Oy

Porvoon Galaksit – moderni mökkikeidas

Keskinäinen Kiinteistö Oy Porvoon Galaksit
Moderni mökkikeidas

Niittypolku 10, 06400 Porvoo

PorvoonGalaksit_logo

Perinteinen siirtolapuutarhatoiminta on säilynyt suosittuna suomalaisessa vapaa-ajan kulttuurissa. Galaksit tarjoaa loma-asujilleen ympärivuotiset puitteet kauniista luonnosta nauttimiseen ja modernin mökin yhteisöllisyyden ympäröimänä.

Nykypäivänä pidemmät lomat ja työpäivät on luonnollista yhdistää miellyttävään etätyöympäristöön, sekä päivän tai kahden minilomiin. Galaksiin on helppo ja vaivaton tulla nauttimaan vain hetkeksi tai pidemmäksi aikaa.

Porvoon Galaksit siirtolapuutarha on suunniteltu Linnunradan tähtikuvioiden mukaan. Galakseja on kaikkiaan seitsemän korttelia, joissa jokaisessa korttelissa on 4 – 8 mökkiä. Rakenteilla olevassa yhtiössä on nyt 43 kpl Kontio Tuote Oy:n lomamökkejä Porvoon Gammelbackan venesataman tuntumassa. Pihat ovat 259 m² – 386 m². Mökkien julkisivuvärejä on kaikkiaan 6, punaisen eri sävyjä 3 ja keltaisen eri sävyjä 3.

Marraskuussa 2020 tontilla tehtiin maanrakennustöitä. Tontin raivauksen jälkeen rakennettiin infrastruktuuri: Vesi- ja viemäriputkistot, tietoliikennettä varten kuitukaapeli, sekä yhteiset rakennukset ja paikoitusalue. Joulukuussa 2020 ensimmäiset mökit olivat jo vesikattovaiheessa. 2021 keväällä ensimmäiset lomailijat viettivät kesää rakennustyömaan keskellä. 2022 tammikuussa mökkikylän kaikki mökit on pystytetty ja sisätyöt ovat käynnissä. Kaikki mökit ovat nyt joko käyttövalmiina tai valmistuvat viimeistään 2 kuukauden kuluttua kaupasta. Koko alue valmistuu elokuussa 2022 ja yhtiön hallinto luovutetaan 2022 vuoden loppuun mennessä.

Ekologinen puoli huomioidaan esimerkiksi sadevesien keräyksellä kasteluvesiksi. Lisäksi kiinnitetään huomiota jätteiden lajitteluun ja käsittelyyn, sekä viljelyssä syntyvien lehtien ja kasvin osien kompostointimullaksi.

Onko mielessäsi lomailu ilman työleiriä?

– tämä onnistuu, kun saavut Galaksiin lomailemaan

Vaivatonta vapaa-ajan viettoa edistää alueesta huolehtiva huoltoyhtiö, joka varmistaa, että alue pysyy aina kunnossa ja edustaa näin kunnialla Porvoon merellistä ja metsäistä Gammelbackan / Purolan aluetta.

Mikäli multasormia ei syyhytä savien kasvattaminen, niin ei ole velvollisuutta palstaviljelyyn. Oman mökkisin pihan voit rakentaa mielesi mukaan.

Alkuperäisessä suunnitelmassa alueelle olisi palkattu kylätalkkari, jonka palkkaamisesta epävirallisesti osakkeenostajien kokouksen jälkeen silloin osakkaat päättivät luopua. Talkkarin palkkio on laskettu taloussuunnitelmaan ja hoitovastikkeeseen. Asia voidaan käsitellä niin halutessa uudestaan hallinnon luovutuksen jälkeen yhtiökokouksessa.

Oletko intohimoinen kasvien kasvattaja?

- Galaksi tarjoaa myös mainiot olosuhteet harrastaa viljelyä

Omalle pihallesi voit halutessasi perustaa kasvimaan, istuttaa lisää hedelmäpuita ja marjapensaita. Yhtiöltä on mahdollista vuokrata lisäksi yksi tai useampi noin 80m2:n viljelypalsta, joita tulee yhteensä 44 kpl. Saat vaikkapa perunamaan ja yrttimaan ihanine kukkasineen ja basilikoineen eri palstoille.

Yhtiön viljelytarvikevarastoon on hankittu perustyökaluja ja ruohonleikkureita mökkiläisten käyttöön. Yhteisviljelyalueella on myös katettu pieni alue, jonne voit viedä omat ylimääräiset porkkanantaimet ja ottaa vaihdossa naapurin ylimääräiset kurkun taimet itsellesi.

Multa- ja hiekkakuormat voidaan kipata omalle alueelleen väliaikaiseen säilytykseen ennen käyttöä. Viljelypalstaa ei käännetä syksyllä, joten monivuotisia kasveja voi huoletta istuttaa. Palstan hinta on 10 € / kk huhtikuusta marraskuun alkuun.

Oletko aktiivinen lomailija?

– Galaksiin tulee toiminta-alueita eri harrastuksiin ja ajanviettoon

Lapsille on varattu oma leikkialue, jonka läheisyyteen tulee hiekkakenttä esim. petankkia varten. Alueen sijainti on loistava pyöräilyn ja liikkumisen kannalta vuodenajasta riippumatta.

Gammelbackan venesatama on aivan vieressä, joten mikäli haluat vuokrata venepaikan, voit kulkea vesiteitse mökillesi.

Alueen tuntumassa oleva Kokonniemen urheilukeskus ratsastustalleineen, maauimaloineen ja laskettelukeskuksineen tarjoaa monipuoliset harrastusmahdollisuudet niin kesällä, kuin talvellakin.

Porvoon vanhan kaupungin ruokaravintolat ja idylliset kahvilat kutsuvat tarjonnallaan herkuttelemaan.Jokiranta on elämää tulvillaan koko kesän.

Mökit

Galaksit muodostuvat Kontiotuotteen hirsimökeistä ja niitä ympäröivistä puutarhoista. Rakennusala mökeissä on 45m² ja lattiapinta-alaa on yhteensä 59m². (huom! annettu tieto ei ole asuinpinta-ala ja perustuu Kontiotuotteen rakennuslupakuvien)

Keittiössä ja olohuoneessa luonto tulee osaksi sisustusta lattiaan saakka ulottuvista isoista ikkunoista. Myös makuualkovissa on iso ikkuna.

Kylpytila

Saunassa on sähkökiuas ja kylpyhuoneessa sadesuihku. Kylpyhuoneen yhteydessä on kuivauskaappi, pyykkikaappi ja pyykinpesukone. Kylpytilan seinät ja lattia on laatoitettu. Lisäksi kylpytilassa on peilikaappi, käsienpesuallas, allaskaappi, bidee-suihku ja wc-istuin. Saunan lauteiden alla on lämminvesivaraaja.

Asuintilat ja keittiö

Asuintilojen seinät ovat vaalea kuultomaalattua hirttä ja hirsipaneelia, keittiötasot graniittia, ja keittiön välitilaan tulee lasi. Keittiössä on vakiovarusteena astianpesukone, kivitasoon upotettu induktioliesi, kalusteisiin asennettava uuni ja mikroaaltouuni, jääpakastinkaappi on kalustelevy peitteinen.

Makuutilat

Makuutilat sijoittuvat pääasiallisesti noin 18m² parvelle. Olohuoneen yhteydessä olevan tilan voit myös sisustaa makuualkoviksi. Olohuonetta ja alkovia on jakamassa valkoinen paljeovi ulottuen lähes kamiinaan saakka.

Lämmitys

Kylpytiloissa on sähkölattialämmitys ja asuintiloissa ilmalämpöpumppu, sähköpatteri sekä kattopatterit. Lisälämpöä ja tunnelmaa luo myös musta Jotul kamiina.

_NLO5639

Asemakuva

Asemakuva Galaksit 4.11.2020 (väri)-page-001

Pohja- ja pihakuvat

Panoramaesitys

3D virtuaaliesittely

Hankkeen toteutus ja toimitavat

Galaksin alkuperäiset suunnittelijat porvoolaiset Tuomex Oy:n Kaarle Tuomi ja Maisema-arkkitehtitoimisto Aistimaan Mika Varpio ovat luoneet aluesuunnittelun ja ideologian Porvoon kaupungin järjestämää tonttikilpailua varten.

Pääsuunnittelija hankkeessa on Arkkitehtitoimisto Ulla Hovi Oy Kotkasta.

Rakentamisesta vastaa askolalainen Rakennus Laprip Oy.

Myynnistä, markkinoinnista ja sisustussuunnittelusta vastaa Uudellamaalla toimiva Saber Oy LKV.

Maapohja on Porvoon kaupungin vuokratontilla. Vuokrasopimus on perustettu Keskinäinen Kiinteistö Oy Porvoon Galakseille. Näin hallinnointi on helpompaa niin kunnossapitovastuiden kuin alueella olevien sääntöjenkin puolesta. RS-kohde on turvallinen ostaa, koska loppuunsaattamiselle ja rakennusajan jälkeiselle ajalle vastuista on asetettu lain mukaiset vakuudet ja takuut. Yhtiöjärjestyksessä määritellään mahdollisimman tarkasti toimintatavat vastuineen ja seuraamukset niiden rikkomisesta. Kuten Asunto Osakeyhtiössäkin Galaksiin valitaan uusi hallitus yhtiön luovutuksen jälkeen.  Yhtiökokouksissa osakkeen omistajat pääsevät osallistumaan päätöksentekoon.

Mökkien velattomat myyntihinnat ovat 187.000 €.  Yhtiölainan osuus on kaikissa mökeissä 37.065 €. Yhtiölainan voi maksaa  Ostaja maksaa ilman pankin kulua jouluussa ja kesäkuussa. Varainsiirtovero on 2% velattomasta myyntihinnasta. Hoitovastikkeen lisäksi mökkiläinen vastaa tontin vuokravastikkeesta, joka määräytyy tontin pinta-alan mukaan 0,13 senttiä / m². Oma sähkösopimus tulee solmia omistusoikeuden siirrosta alkaen. Oma irtainvakuutus tulee ottaa irtaimen arvon mukaan heti avainten luovutuksen jälkeen.

Vaikka mökit ovat ympärivuotisessa käytössä, Galaksiin ei saa pysyvää vakituista osoitetta. Postin voi kääntää ja mökkejä voi käyttää ilman rajoituksia ympäri vuoden.

Kohde on Nordea Pankin RS-järjestelmässä. Tehtyäsi ostopäätöksen laaditaan sitova ostotarjous. Tämän jälkeen laaditaan asuinhuoneiston rakentamisvaiheen aikainen kauppakirja tai jos mökkiin on jo suoritettu käyttöönottokatselmus kauppakirjan pohjana on valmiin uuden asunnon kauppakirja. Kaikilla mökeillä on erillinen rakennuslupa. Kaksi viimeisintä erää maksetaan hallinnanluovutuksen ja asunnon tarkastuksen jälkeen. Viimeinen maksuerä 2 % myyntihinnasta ohjataan sulkutilille, josta se vapautuu rakentajalle mahdollisten takuukorjausten suorittamista vastaan. 12 – 15 kuukauden kuluttua suoritetaan mökkeihin vuositarkastukset. Voimassa on myös rakennusajan jälkeinen 10 vuotta voimassa oleva virhevastuuvakuutus.

Ota yhteyttä, kysy lisätietoja

Pirjo-Mäkinen-Saber

Pirjo Mäkinen

Lkv, Lvv, Ked
YKV ylempi kiinteistönvälittäjä
RAKI rakennuttaja- ja kiinteistöasiamies
Kaupanvahvistaja

Kirkkotie 17, Artjärvi

   050 464 9263

   pirjo@saber.fi

    Annan suostumukseni siihen, että välitysliike saa lähettää minulle sähköistä suoramarkkinointia (esim. tekstiviesti, sähköposti)