Rakennus Laprip Oy

Porvoon Galaksit – moderni mökkikeidas

Kuva on taiteilijan näkemys toteutuvasta ja saattaa poiketa materiaalien ja varusteiden osalta, jotka tarkennetaan kauppasopimukseen. Rakentaja pidättää oikeuden kaikkiin muutoksiin.

Porvoon Galaksit - moderni mökkikeidas
ennakkomarkkinoinnissa

Porvoo, Gammelbacka

Perinteinen siirtolapuutarhatoiminta on säilynyt suosittuna suomalaisessa vapaa-ajan kulttuurissa. Galaksit tarjoaa loma-asujilleen ympärivuotiset puitteet kauniista luonnosta nauttimiseen ja modernin mökin yhteisöllisyyden ympäröimänä.

Nykypäivänä pidemmät lomat ja työpäivät on luonnollista yhdistää miellyttävään etätyöympäristöön, sekä päivän tai kahden minilomiin. Galaksiin on helppo ja vaivaton tulla nauttimaan vain hetkeksi tai pidemmäksi aikaa.

Porvoon Galaksit siirtolapuutarha on suunniteltu Linnunradan tähtikuvioiden mukaan. Galakseja on kaikkiaan seitsemän korttelia, joissa jokaisessa korttelissa on 4 – 8 mökkiä. Ennakkomarkkinoinnissa on nyt 43 kpl Kontio Tuote Oy:n lomamökkejä Porvoon Gammelbackan venesataman tuntumassa. Pihat ovat 259 m2 – 386 m2. Mökkien julkisivuvärejä on kaikkiaan 6, punaisen eri sävyjä 3 ja keltaisen eri sävyjä 3.

Marraskuussa 2020 tontilla tehtiin maanrakennustöitä. Tontin raivauksen jälkeen rakennettiin infrastruktuuri: Vesi- ja viemäriputkistot, tietoliikennettä varten kuitukaapeli, sekä yhteiset rakennukset ja paikoitusalue. Joulukuussa 2020 ensimmäiset mökit olivat jo vesikattovaiheessa.

Galaksit E, F ja G sekä yhteiset rakennukset rakennetaan ensin. Mökkeihin 29 - 43 pääsee lomailemaan toukokuussa 2021. Kesällä 2021 valmistuvat mökit 16 -21 Galaksista C, syksyllä 2021 mökit 9 - 16 Galaksista B. Vuoden vaihteessa 2021 - 2022 on muuttovalmiina Galaksi D mökit 22 - 28 ja keväällä 2022 Galaksi A mökit 1 - 8, ja silloin alue lopputarkastetaan.

Ekologinen puoli huomioidaan esimerkiksi sadevesien keräyksellä kasteluvesiksi. Lisäksi kiinnitetään huomiota jätteiden lajitteluun ja käsittelyyn, sekä viljelyssä syntyvien lehtien ja kasvin osien kompostointimullaksi.

Ensimmäiset mökit pääsivät harjakorkeuteen Galakseilla marraskuussa 2020. Videolla Saber Oy LKV:n omistaja Pirjo Mäkinen kertoo Uusimaan toimittajalle Galaksien valmistumisesta.

Onko mielessäsi lomailu ilman työleiriä?

- tämä onnistuu, kun saavut Galaksiin ja kiidät omalle mökillesi

Vaivatonta vapaa-ajan viettoa edistää myös alueesta huolehtiva kotitalkkari. Voit halutessasi tilata mökkisiivouksen, petivaatteiden pesun ja vaihdon tai vaikka jääkaapin täyttämisen. Sinun ei tarvitse pelätä kukkaloistosi nuukahtamista helteellä ollessasi poissa.
Kylätalkkari luo myös turvallisuutta lomailuun. Heiltä saat avun ja palvelun vaikkapa lampun vaihtoon tai kohdatessasi jonkun muun pulman.

Kylätalkkari varmistaa, että alue pysyy aina kunnossa ja edustaa näin kunnialla Porvoon merellistä ja metsäistä Gammelbackan aluetta.

Kuva on taiteilijan näkemys toteutuvasta ja saattaa poiketa materiaalien ja varusteiden osalta, jotka tarkennetaan kauppasopimukseen. Rakentaja pidättää oikeuden kaikkiin muutoksiin.

Kuva on taiteilijan näkemys toteutuvasta ja saattaa poiketa materiaalien ja varusteiden osalta, jotka tarkennetaan kauppasopimukseen. Rakentaja pidättää oikeuden kaikkiin muutoksiin.

Oletko intohimoinen kasvien kasvattaja?

- Galaksi tarjoaa myös mainiot olosuhteet harrastaa viljelyä

Omalle pihallesi voit halutessasi perustaa kasvimaan, istuttaa matalia hedelmäpuita ja marjapensaita. Yhtiöltä on mahdollista vuokrata lisäksi yksi tai useampi noin 80m2:n viljelypalsta, joita tulee yhteensä 44 kpl. Saat vaikkapa perunamaan ja yrttimaan ihanine kukkasineen ja basilikoineen eri palstoille.

Yhtiön viljelytarvikevarastoon hankitaan perustyökaluja, joita voi lainata. Yhteisviljelyalueelle on suunnitteilla myös katettu pieni alue, jonne voit viedä omat ylimääräiset porkkanantaimet ja ottaa vaihdossa naapurin ylimääräiset kurkun taimet itsellesi.

Multa- ja hiekkakuormat voidaan kipata omalle alueelleen väliaikaiseen säilytykseen ennen käyttöä.

Oletko aktiivinen lomailija?

- Galaksiin tulee toiminta-alueita eri harrastuksiin ja ajanviettoon

Lapset saavat oman leikkipaikan, jonka läheisyyteen tulee hiekkakenttä esim. petankkia varten. Alueen sijainti on loistava pyöräilyn ja liikkumisen kannalta vuodenajasta riippumatta. Polkupyörille on tulossa oma paikoitusalue.

Suksille ja luistimille on suunnitteilla lukollinen varasto huoltotiloineen.

Gammelbackan venesatama on aivan vieressä, joten mikäli haluat vuokrata venepaikan, voit kulkea vesiteitse mökillesi.

Alueen tuntumassa oleva Kokonniemen urheilukeskus ratsastustalleineen, maauimaloineen ja laskettelukeskuksineen tarjoaa monipuoliset harrastusmahdollisuudet niin kesällä, kuin talvellakin.

Porvoon vanhan kaupungin ruokaravintolat ja idylliset kahvilat kutsuvat tarjonnallaan herkuttelemaan.Jokiranta on elämää tulvillaan koko kesän.

Kuva on taiteilijan näkemys toteutuvasta ja saattaa poiketa materiaalien ja varusteiden osalta, jotka tarkennetaan kauppasopimukseen. Rakentaja pidättää oikeuden kaikkiin muutoksiin.

Mökit

Galaksit muodostuvat Kontiotuotteen hirsimökeistä ja niitä ympäröivistä puutarhoista. Rakennusala mökeissä on 45m² ja lattiapinta-alaa on yhteensä 64m². Keittiössä ja olohuoneessa luonto tulee osaksi sisustusta lattiaan saakka ulottuvista isoista ikkunoista. Myös makuualkovissa on iso ikkuna.

Kylpytila

Saunaan tulee sähkökiuas ja kylpyhuoneeseen sadesuihku. Kylpyhuoneen yhteydessä on kuivauskaappi, pyykkikaappi ja pyykinpesukone. Kylpytilan seinät ja lattia laatoitetaan. Lisäksi kypytilassa on peilikaappi, käsienpesuallas, allaskaappi, bidee-suihku ja wc-istuin. Saunan lauteiden alle tulee lämminvesivaraaja.

Asuintilat ja keittiö

Asuintilojen seinät ovat vaaleaa hirsipaneelia, keittiötasot graniittia, ja keittiön välitilaan tulee lasi.  Keittiössä vakiovarusteena astianpesukone, kivitasoon upotettu induktioliesi, kalusteisiin asennettava uuni ja mikroaaltouuni.

Makuutilat

Makuutilat sijoittuvat pääasiallisesti noin 18m² parvelle. Olohuoneen yhteydessä olevan tilan voit myös sisustaa makuualkoviksi. Olohuoneen ja alkovin välille tulee paljeovi ulottuen lähes kamiinaan saakka.

Lämmitys

Kaikkiin mökkeihin tulee kamiina. Kylpytiloissa on sähkölattialämmitys ja asuintiloissa ilmalämpöpumppu sekä sähköpatteri.

Kuva on taiteilijan näkemys toteutuvasta ja saattaa poiketa materiaalien ja varusteiden osalta, jotka tarkennetaan kauppasopimukseen. Rakentaja pidättää oikeuden kaikkiin muutoksiin.

Kuvagalleria - Purolan Galaksit

Ei mittakaavassa

Ei mittakaavassa

Hankkeen toteuttajat ja hallintamuoto

Galaksin alkuperäiset suunnittelijat porvoolaiset Tuomex Oy:n Kaarle Tuomi ja Maisema-arkkitehtitoimisto Aistimaan Mika Varpio ovat luoneet aluesuunnittelun ja ideologian Porvoon kaupungin järjestämää tonttikilpailua varten.

Pääsuunnittelija hankkeessa on Arkkitehtitoimisto Ulla Hovi Oy Kotkasta.

Rakentamisesta vastaa askolalainen Rakennus Laprip Oy.

Myynti- ja markkinointivastuu on Porvoossa toimiva Saber Oy LKV:llä.

Maapohja on Porvoon kaupungin vuokratontilla. Vuokrasopimus tulee perustettavan Keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön lukuun. Näin hallinnointi on helpompaa sekä kunnossapitovastuiden kuin alueella olevien sääntöjenkin puolesta. Yhtiöjärjestyksessä määritellään mahdollisimman tarkasti toimintatavat ja seuraamukset niiden rikkomisesta. Kuten Asunto Osakeyhtiössäkin Galaksiin valitaan hallitus. Vuosikokouksissa osakkeen omistajat pääsevät osallistumaan päätösten tekoon.

Mökkien hinnat ovat 175.000€ - 187.000€ riippuen sijainnista. Tästä hinnasta ostaja maksaa varainsiirtoveron 2%.

Vaikka mökit ovat ympärivuotisessa käytössä, Galaksiin ei voi muuttaa osoitettaan.

Kaikki annetut tiedot perustuvat 18.10.2020 voimassa oleviin ennakkosuunnitelmiin. Kohde on ennakkomarkkinoinnissa ja varauksia on tullut riittävästi hankkeen toteuttamiseen. Maisemointityö on alkanut: puut on kaadettu ja infrastruktuurin rakentaminen on aloitettu. Rakennustyöt ovat käynnissä jo yhteisten rakennusten, sekä 15 ensimmäiseksi rakennettavan mökin pohjatöiden osalta. Mökit kortteleissa F, G ja E rakennetaan ensimmäisenä. Hirsitoimitus on viikolla 45 ja ensimmäiset mökit lienee valmiita vuoden vaihteessa.

Rakennuttaja pidättää oikeuden muutoksiin, kunnes kohde on valmis.

Ennakkomarkkinoinnin aikana otetaan vastaan varauksia mökeistä. Varaukset sitovat rakennuttajaa tekemään kaupan varausjärjestyksessä ensimmäisellä varaussijalla olevalle asiakkaalle.

Ota yhteyttä, kysy lisätietoja

Pirjo-Mäkinen-Saber

Pirjo Mäkinen

Vastaava LKV, LVV, KED, toimitusjohtaja

   050 464 9263

   pirjo@saber.fi

    Annan suostumukseni siihen, että välitysliike saa lähettää minulle sähköistä suoramarkkinointia (esim. tekstiviesti, sähköposti)