Rakennus Laprip Oy

Asunto Oy Porvoon Pähkinämeri

Asunto Oy Porvoon Pähkinämeri

Tarkkinen/Toukovuori

pahkinameri_nettiin

Porvoon Toukovuoressa voi nauttia asumisesta luonnon, monipuolisten palveluiden ja hyvien kulkuyhteyksien äärellä. Yhteisöllisyys sekä uniikki ja laadukas asuminen mahdollistuvat Pähkinämeren kerrostalohankkeen myötä.

Saavut Toukovuoren asuinalueelle kaunista valaistuksin, luonnonkivin ja havuistutuksin maisemoitua serpentiinitietä. Toukovuorella vanhan maalaiskunnan rajalla sijaitseva kivimuuri on toiminut Porvoon kaupungin puutarhuri Mikko Kauniston inspiraation lähteenä hänen suunnitellessaan näyttävän sisääntulon alueelle. Merinäkymä Stensbölen lahdelle avautuu upeana ylempänä tieltä.

Kaksi kerrostaloa valmistuu alueen parhaalle rakennuspaikalle Tarkmansintien ja Uljaksentien risteykseen. Tarkkisten lahden merinäkymä avautuu joko esteettömästi tai osittain suurimmasta osasta asunnoista.

Vuoden 2020 loppupuolella – 2021 vuoden alkupuolella ensimmäisenä valmistuva talo B tulee olemaan parhaalla sijainnilla merinäkymien suhteen. A-talo valmistuu vuosien 2021-2022 aikana.

Vain muutaman kilometrin päässä Porvoon keskustasta kaakkoon sijaitsevalle uudelle kaava-alueelle rakennetaan kodit noin 1400 asukkaalle. Luonto ja kestävän kehityksen periaatteet ovat keskeisessä asemassa.

Maan alle rakennettava autohalli varustetaan auton pesupaikalla, ja halliin tulee kulku Uljaksentien kautta. Pihapistokepaikkoja tulee löytymään Tarkmansintien puolelta. Lisäksi yhtiölle tulee oma Smartpost-pakettiautomaatti.

Erillisestä noin 80m²:n kokoisesta yhtiön hallintaan jäävästä aktiviteettirakennuksesta tulee löytymään kuntosali, suihkutilat ja saunat. Treenin jälkeen merinäkymästä ja palautusjuomasta voi nauttia tilavalla osittain katetulla terassilla. Terassille on mahdollista lisätä asukkaiden toiveen mukaan kesäkeittiö ja yrttiviljelymahdollisuus yhteiseen käyttöön.

Lähimmät kaupat löytyvät Kevätkummusta. Matkaa sinne tulee kevyenliikenteen väylää pitkin noin 1,5 km ja autolla noin 2,5 km. Porvoon kaupungin keskustaan matkaa on noin 2,5 km ja satama-alueelle noin 1,5 km. Alueella on myös hyvät bussiyhteydet.

Toukovuori on luonnonläheinen asuinalue, joka tarjoaa asukkailleen hulppeat ulkoilureitit. Pohjoispuolella sijaitsee suosittu Humlan reitti ja eteläpuolella pääsee nauttimaan Stensbölenlahden kauniista merellisistä puitteista. Ekuddenin luontopolku ja Ruskiksen luonnonsuojelualue löytyvät Toukovuoren läheltä.

Porvoon kaupunki kuvailee Toukovuoren aluetta seuraavasti: Toukovuoren alue on suunniteltu kokonaisvaltaisesti energiatehokkuuden lähtökohdista kaavoitusta myöten. Myös asukkaat voivat valinnoillaan vaikuttaa omaan energian kulutukseensa, joka maksaa itsensä takaisin mm. pienempinä sähkö- ja lämpökustannuksina. Toukovuori on ensimmäinen asuinalue, jossa liikenne on suunniteltu siten, että liikkumisesta syntyvä hiilijalanjälki on mahdollisimman pieni.

 

Pähkinämeressä asut paremmin

Yhtiöön valmistuvassa 37 uniikissa asunnossa on kaikissa omanlainen tunnelmansa.

Keittiössä vakiovarusteina ovat integroidut Bochin kodinkoneet. Parhaaseen ja yksilöityyn laatuun ja joustaviin toimituksiin myös jälki- ja lisätilausten osalta rakennusliike on valinnut suomalaisen perheyrityksen Kaluste Niemen Elimäeltä. Rakennusvaiheessa voit itse valita runsaasta ovimallistosta esimerkiksi mänty, saarni, koivu, massiivipuiset, matta, korkeakiilto tai mikrolaminaatti ovet. Viimeisen silauksen laadusta antavat kauniit graniittitasot.

Kodinkoneiden varustelutasoon sisältyvät vakioina jääkaappi ja pakastinkaappi kalusteovilla, mikroaaltouuni, kalusteuuni, astianpesukone sekä induktioliesi liesituuletinmekanismilla tai seinään kiinnitettävä liesituuletin. Lisäksi isompien asuntojen keittiöissä on viinikaappi.

Pesuhuoneessa tai kodinhoitotilassa vakiovarusteina on pyykkitorni tai kuivaava pyykinpesukone, sekä pyykkikaapit ja silityslauta. Kosteat tilat laatoitetaan kauttaaltaan Laattapisteen laajasta valikoimasta huolella valituilla laattamalleilla.

Isoimpien asuntojen pesuhuoneissa käsienpesualtaita on kaksi. Jokaisessa kylpyhuoneessa on seinästä ulosvedettävät valopeilit ja kaapistoissa tilaa tarvikkeille. Suihkunurkkauksiin asennetaan ovellinen tarvikehylly shampoille ja saippuoille. Jokaisessa asunnossa on rentouttavat sadesuihkut ja isoimpiin asuntoihin on mahdollisuus saada amme/poreamme.

Parvekkeille asennetaan kirkkaat lasitukset, joiden puolivälistä lähtee kaihtimet. Niiden avulla voit säilyttää yksityisyyden halutessasi tai katsella upeita maisemia.

Kaikkiin asuntoihin asennetaan ilmanvaihtokoneet, jossa on viilentävä ominaisuus.

Kattohuoneistoissa on upeaa korkeaa huonetilaa ja jopa kaksi parveketta. Kaikkien asuntojen huonekorkeus on n. 2,75 m kattolaskukohtia lukuun ottamatta.

Asuintiloissa lattiamateriaaleina käytetään kestävää ja kaunista vinyylikorkkia, näyttävää parkettia tai laattaa.

Pohjakerroksissa sijaitseviin asuntopihoihin rakennetaan puuaidat lasitetun parvekkeen ja avoterassin lisäksi.

Runko tehdään valamalla ja välipohjat ontelolaatoista.

 

Rakentamassa ja suunnittelemassa

Suunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Ulla Hovi Kotkasta ja hankkeen toteutuksesta Rakennus Laprip Oy. Rakennus Lapripin kanssa unelmaa erilaisesta kerrostaloasumisesta ovat toteuttamassa pitkäaikaiset yhteistyökumppanit LVIA Laineen Vesilämpö, JRA-Sähkö, JH-Rappaus ym.

Kuvagalleria

Lisätietoja

Asunto Oy Porvoon Pähkinämeren asunnoista annan mielelläni lisää tietoja. Ota yhteyttä vaikka heti!

Pirjo-Mäkinen-Saber

Pirjo Mäkinen

Annan suostumukseni siihen, että välitysliike saa lähettää minulle sähköistä suoramarkkinointia (esim. tekstiviesti, sähköposti)