Rakennus Laprip Oy

Asunto Oy Porvoon Pähkinämeri

Asunto Oy Porvoon Pähkinämeri

Tarkkinen/Toukovuori

pahkinameri_nettiin

Porvoon Toukovuoressa voi nauttia asumisesta luonnon, monipuolisten palveluiden ja hyvien kulkuyhteyksien äärellä. Yhteisöllisyys sekä uniikki ja laadukas asuminen mahdollistuvat Pähkinämeren kerrostalohankkeen myötä.

Muuttovalmiissa yhtiössä on rakennettu kaksi kerrostaloa alueen parhaalle rakennuspaikalle Uljaksentien ja Tarkmansintien risteykseen. Suurimmasta osasta asunnoista tulee olemaan esteetön tai osittainen merinäkymä Tarkkisten lahdelle.

Parhaalla sijainnilla merenlahtinäkymien suhteen on talo B, johon asukkaat muuttivat jouluksi 2020. A-talo valmistui jouluksi 2021.

Autohalli on rakennettu maan alle -1 kerrokseen. Hallissa on myös autonpesupaikka.Yhtiön hallinnassa olevia pihapistokepaikkoja on kaikkiaan 11 kpl ja vieraspaikkoja 2 kpl. Yhtiöllä on myös oma Smartpost-pakettiautomaatti.

Yhtiön hallintaan jää erillinen noin 80m²:n aktiviteettirakennus, jossa kuntosali, suihkutilat ja saunat. Kuntosalin edustalla olevalla terassilla voi treenin jälkeen nauttia vesiäkymästä ja palautusjuomasta.

Asuinalue sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Porvoon keskustasta kaakkoon. Tälle uudelle kaava-alueelle rakennetaan noin 1400 asukkaalle kodit. Luonto on keskeisessä asemassa ja valintoja ohjaavat kestävän kehityksen periaatteet.

Lähimmät kaupat palvelevat Kevätkummussa, jonne tulee kevyen liikenteen väylää pitkin noin 1,5 km ja autolla noin 2,5 km. Porvoon kaupungin keskustaan matkaa noin 2,5 km ja satama-alueelle noin 1,5 km. Alueella on myös hyvät bussiyhteydet.

Toukovuori on luonnonläheinen asuinalue ja nimensäkin perusteella tämä pieni vuori tarjoaa asukkailleen monipuoliset ulkoilureitit. Pohjoispuolelle jää suosittu Humlan reitti ja eteläpuolella nautitaan Stensbölenlahden kauniista merellisistä puitteista. Toukovuoren läheisyydessä on Ekuddenin luontopolku ja Ruskiksen luonnonsuojelualue lintutorneineen.

Porvoon kaupunki luonnehtii Toukovuoren aluetta näillä sanoilla: Toukovuoren alue on suunniteltu kokonaisvaltaisesti energiatehokkuuden lähtökohdista kaavoitusta myöten. Myös asukkaat voivat valinnoillaan vaikuttaa omaan energian kulutukseensa, joka maksaa itsensä takaisin mm. pienempinä sähkö- ja lämpökustannuksina. Toukovuori on ensimmäinen asuinalue, jossa liikenne on suunniteltu siten, että liikkumisesta syntyvä hiilijalanjälki on mahdollisimman pieni.

 

Pähkinämeressä asut paremmin

Yhtiössä on 37 uniikkia kotia, joissa kaikissa on omanlainen tunnelmansa.

Keittiö on kodin sydän, jossa vakiovarusteina ovat integroidut Boschin kodinkoneet. Parhaaseen ja yksilöityyn laatuun ja joustaviin toimituksiin myös jälki- ja lisätilausten osalta rakennusliike on valinnut suomalaisen perheyrityksen Kaluste Niemen Elimäeltä.

Keittiön tyylisuunnan ollessa mikä tahansa, kauniit graniittitasot antavat viimeisen silauksen laadusta. Kodinkoneiden varustelutasoon sisältyvät vakioina mikroaaltouni, induktioliesi liesituuletinmekanismilla tai seinään kiinnitettävä liesituuletin, kalusteuuni, jääkaappi ja pakastinkaappi kalusteovilla, sekä astianpesukone. Isompien asuntojen keittiöissä on myös viinikaappi.

Kodinhoitotilassa tai pesuhuoneessa vakiovarusteina on pyykkitorni tai kuivaava pyykinpesukone, sekä pyykkikaapit. Kosteat tilat laatoitetaan kauttaaltaan Laattapisteen laajasta valikoimasta huolella valituilla laattamalleilla.

Isoimmissa asunnoissa pesuhuoneissa on kaksi käsienpesuallasta. Kaikissa kylpyhuoneissa on peilikaapit kaksipuoleisilla peileillä ja pistorasioilla varustettuina. Suihkunurkkauksiin, joihin mahdollista, asennetaan ovellinen tarvikehylly shampoille ja saippuoille. Kaikissa asunnoissa rentouttavat sadesuihkut.

Kaikki parvekkeet on lasitettu ja alemmassa osassa on sälekaihtimet. Näin voit säilyttää yksityisyyden tarpeen mukaan tai nauttia upeasta maisemasta.

Jokaiseen asuntoon on asennettu ilmanvaihtokone, jossa on viilentävä ominaisuus integroidulla ilmalämpöpumpulla.

Kattohuoneistoissa on jopa kaksi parveketta, sekä upeaa korkeaa huonetilaa. Kaikissa asunnoissa huonekorkeus on n. 2,75 m kattolaskukohtia lukuun ottamatta.

Lattiamateriaaleina asuintiloihin on käytetty laadukkaita parketteja, vinyylikorkkia tai laattaa.

Pohjakerrosten asuntopihoihin on rakennettu puuaidat avoterassin ja lasitetun parvekkeen lisäksi.

Runko on toteutettu paikallavalumenetelmällä ja välipohjat ovat ontelolaattaa.

 

Rakentamassa ja suunnittelemassa

Arkkitehtitoimisto Ulla Hovi Kotkasta vastaa suunnittelusta ja Rakennus Laprip Oy toteuttaa hankkeen. Pitkäaikaiset yhteistyökumppanit LVI Laineen Vesilämpö, JRA-Sähkö, JH-Rappaus, sisustussuunnittelussa Saber Oy LKV ovat Rakennus Lapripin kanssa toteuttamassa unelmaa erilaisesta kerrostaloasumisesta.

Kuvagalleria

Lisätietoja

Asunto Oy Porvoon Pähkinämeren asunnoista annan mielelläni lisää tietoja. Ota yhteyttä vaikka heti!

Pirjo-Mäkinen-Saber

Pirjo Mäkinen

    Annan suostumukseni siihen, että välitysliike saa lähettää minulle sähköistä suoramarkkinointia (esim. tekstiviesti, sähköposti)